Група за взаимопомощ при осиновяване планират да създадат специалистите

...
  Група за взаимопомощ при осиновяване планират да създадат специалистите
Коментари Харесай

Все по-малки деца с проблемно поведение

 

Група за взаимопомощ при осиновяване възнамеряват да основат експертите от Центъра за социална поддръжка в регионалния град. Тя ще бъде образувана през месеца май. В нея ще могат да вземат участие към 20 -22  осиновители и претенденти, заяви шефът Катя Милушева в Деня на отворените порти в Социалните услуги, проведен от община Хасково.

По 23 случая на проблематично държание при децата и обгрижващите ги са работили експертите в центъра през предходната година, установяват от там. Все повече се смъква възрастовата граница като това се вижда още при 5-6 годишните, разяснява Милушева. Получавани са и доста сигнали от учебните заведения, най- към този момент за възпитаници на 15 - 16 години. 20 са минали фамилно консултиране. Това е групата, в която се постанова повече работа със фамилиите и обгрижващите ги близки родственици  - баби, дядовци и други. Те би трябвало да се научат да разпознават потребностите на децата си, да постановат съответни правила и граници и т. н., прибавиха от центъра. 28 са случаите на работа с деца, настанени в приемни фамилии. Това са трите целеви групи с най- доста консуматори за предходната година, подчертаха от общественото звено.

Центърът е образуван през 2011 година. Това е обществена услуга в общността с потенциал 40 консуматори, като от началото до момента в никакъв случай не е спадал под тази цифра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР